Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zatkli muža, ktorý vtrhol ozbrojený do domu dôchodcov: Ide o bývalého vojaka

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Famous)

PARÍŽ - Francúzska polícia zadržala dnes muža podozrivého zo štvrtkovej vraždy ženy v katolíckom domove dôchodcov neďaleko Montpellieru. Podľa vyšetrovateľov ide o bývalého vojaka francúzskej armády, informoval britský denník Independent.

Maskovaný ozbrojený muž sa vo štvrtok večer vlámal do domova dôchodcov v juhofrancúzskom mestečku Montferrier-sur-Lez, v ktorom žijú desiatky bývalých katolíckych misionárov a misionárok, pričom nožom usmrtil 54-ročnú zamestnankyňu tamojšej práčovne. 

Polícia pátrala po podozrivom 47-ročnom mužovi takmer 24 hodín, pričom ho označila za "veľmi nebezpečného". Do akcie bolo nasadených viac ako 130 policajtov i vrtuľníky a rozmiestnené početné cestné zátarasy. Vyšetrovatelia zatiaľ nepoznajú motív mužovho konania. Zdôraznili však, že celá udalosť podľa doterajších zistení zrejme nesúvisí s islamským terorizmom.

Podľa informácií francúzskych médií zadržaný muž pred niekoľkými rokmi v uvedenom domove pracoval. Zadržali ho v mieste jeho bydliska, vzdialenom od domova dôchodcov zhruba 16 kilometrov. Pri zatýkaní údajne nekládol žiaden odpor. 

Viac o téme: VojakDomov dôchodcovFrancúzsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu