Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Viktor išiel do Anglicka pracovať, od radosti skoro onemel: Z neba mu spadol poklad, krutý koniec

Viktor Zobraziť galériu (2)
Viktor (Zdroj: Foto: polícia)

BRADFORD - Viktor sa presvedčil, že lož má krátke nohy a krádež ešte kratšie. Do Anglicka odišiel za prácou. Pri rekonštrukcii strechy narazil na hotový poklad, ktorý si dobrovoľne, bez mihnutia oka privlastnil. To sa mu ale nevyplatilo. Prečítajte si príbeh Slováka z východu, ktorý sa stal v Anglicku hitom.

Pri rekonštrukcii spálne Fasala Hussaina v Bradforde spadol Viktrovi (33) doslova z neba poklad. Pri prácach natrafil na škatuľu s obrovskou hotovosťou a šperkami. Takmer mu oči vypadli. Nevýslovne sa zaradoval a bez mihnutia oka si cennosti privlastnil. V škatuli od topánok boli totiž celoživotné úspory Fasalovej rodiny vo výške 72 500 libier (takmer 85 tisíc eur).

Viktor si peniaze užíval len niekoľko dní, pretože majiteľ nehnuteľnosti zistil, že mu úspory chýbajú. Neskôr povedal, že si prostredníctvom priateľa najal firmu na rekonštrukciu svojho domu, pre ktorú pracoval aj Viktor. Jeho úlohou bolo dať dole strop.   

Na Viktora je vydaný európsky zatykač
Zobraziť galériu (2)
Na Viktora je vydaný európsky zatykač  (Zdroj: Foto: polícia)

Viktor sa priznal, peniaze minul

Ako informuje thetelegraphandargus.co.uk, Slovák pred políciou nič netajil a ku skutku sa priznal. "Je mi to naozaj ľúto. Bol som chamtivý. Keď som pracoval, škatuľa spadla zo stropu," priznal pred políciou Viktor a uviedol, že peniaze použil na kúpu oblečenia pre rodinu a šperky založil. S políciou šiel potom do Leeds v snahe získať ich späť. Povedal, že z domu Fasala Hussaina v Girlingtone zobral cennosti dňa 17. októbra.   


Prečítajte si aj:

Mladík nezamkol auto, po návrate v ňom našiel drzý ODKAZ: Bizarná krádež s vysvetlením


"Nebol tam kradnúť. Škatuľa vypadla a on bol ohromený hodnotou položky v nej. Do cesty mu prišlo pokušenie a kradol," povedal Viktrov obhájca na súde a vzápätí dodal: "Obžalovaný mohol poprieť tento skutok. Potom by bolo málo dôkazov, ktoré by ho spojili s priestupkom. V dome pracovalo vtedy niekoľko ľudí." Obhajca ďalej zastal Viktora slovami, že s peniazmi sa nešiel opiť, ale hotovosť dal svojej rodine. Ostalo mu len niekoľko tisícok libier, ktoré mal zo založených šperkov. V Anglicku ho odsúdili na desať mesiacov. 

Európsky zatykač

Viktor je momentálne vo väzení v Leeds vo Veľkej Británii, kde čaká na vydanie na Slovensko. Slovák totiž nie je polícii neznámy, je na neho vydaný európsky zatykač. Z našej krajiny ušiel pred trestom. Za vlámanie do domu bol odsúdený na 15 mesiacov odňatia slobody.  

Viac o téme: ŠkatuľaKrádežStaviteľ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu