Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Muž strieľal na letisku v Oklahome: Pomstil sa za prácu a prišiel o život

Na letisku v Oklahome sa strieľalo Zobraziť galériu (3)
Na letisku v Oklahome sa strieľalo (Zdroj: SITA/AP)

OKLAHOMA CITY - Muž, ktorý zastrelil zamestnanca leteckej spoločnosti Southwest Airlines pri letisku v americkom Oklahoma City, to pravdepodobne urobil z pomsty za vlaňajšiu stratu zamestnania v týchto aerolíniách. Informoval o tom dnes policajný kapitán Paco Balderrama na tlačovej konferencii.

Lloyd Dean Buie (45) zastrelil v utorok 52-ročného Michaela Winchestera, keď ten odchádzal z pracoviska a kráčal k parkovisku pre zamestnancov. Buie vystrelil zo štvrtého poschodia garáže, keď bol od neho Winchester vzdialený takmer 50 metrov. Buiea našli neskôr mŕtveho v jeho dodávke v garáži. Polícia predpokladá, že sa zastrelil.

"Vieme, že jeho zámerom bolo ísť na letisko niekomu ublížiť. Podozrivý vedel, kde parkujú zamestnanci a kadiaľ kráčajú k autám," vysvetlil Balderrama. Buie odišiel zo zamestnania v spoločnosti Southwest Airlines v apríli 2015 po tom, čo odmietol absolvovať testy na prítomnosť alkoholu v krvi. Spolupracovníci ho totiž upodozrievali, že pracuje pod vplyvom alkoholu. Winchester, obeť páchateľa, pracoval pre Southwest Airlines 29 rokov, napísala dnes tlačová agentúra AP.

Na letisku v Oklahome
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Na letisku v Oklahome
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Viac o téme: LetiskoStreľbaOklahomaSpojené štáty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu