Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Ďalšia teroristická bunka porazená: V Tunise tak zabránili útokom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

TUNIS - Tuniské úrady rozbili džihádistickú bunku, ktorá plánovala útoky proti stanici bezpečnostných síl a nákupnému centru GÉANT v hlavnom meste Tunis. Tlačovú agentúru Reuters o tom dnes informoval bezpečnostný zdroj.

Tunisko je v stave vysokej pohotovosti po tom, čo desiatky islamských militantov vtrhlo tento rok v marci z Líbye do pohraničného mesta Bin Kirdán, pokúšali sa ho dobyť a založiť na území Tuniska "emirát". Útočili na miestnu mešitu, na armádne a policajné stanovištia a vyvolali pouličné boje, v ktorých vojaci zabili približne 50 militantov. Armáda nakoniec útoky odrazila.

"Bezpečnostné sily zatkli bunku džihádistov, ktorá plánovala atentáty na predstaviteľov politiky a médií. Plánovala útok na stanicu bezpečnostných síl a bombový útok na nákupné centrum GÉANT v Tunise," vyhlásil bezpečnostný zdroj.

Zatknutí boli štyria ľudia vrátane dievčaťa, dodal zdroj. Členovia bunky študovali videá, ako vyrobiť výbušniny. Tunisko zažilo niekoľko veľkých útokov, ku ktorým sa vlani prihlásila extrémistická organizácia Daeš - vrátane dvoch útokov na zahraničných turistov v múzeu v Tunise a v plážovom hoteli neďaleko mesta Súsa. Severoafrická krajina sa zo všetkých síl snaží zlikvidovať džihádistickú hrozbu, ktorá prichádza zo susednej Líbye. A navyše, veľký počet tuniských militantov odišlo bojovať do zahraničia.

Viac o téme: Teroristický útokTuniskoDžihádistiDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu