Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Najhoršie narušenie dopravy za ostatných 20 rokov: Železnice v Anglicku ochromil štrajk

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP)

LONDÝN - Státisíce ľudí dochádzajúcich za prácou do Londýna dnes poriadne potrápila doprava, pretože 48-hodinový štrajk rušňovodičov úplne zastavil železničnú dopravu medzi južným Anglickom a londýnskym letiskom Gatwick, informovala tlačová agentúra Reuters.

Podľa médií ide o najhoršie narušenie dopravy v Británii za ostatných 20 rokov, od štrajku signalistov v polovici 90. rokov minulého storočia. Rušňovodiči zo železničnej spoločnosti Southern Rail, ktorá prevádzkuje vlaky z centra Londýna do Gatwicku a Brightonu na južnom pobreží, prerušili na 48 hodín prácu pre dlhodobý spor o to, kto má otvárať a zatvárať dvere vlaku.

Spoločnosť Southern Rail varovala, že v dôsledku štrajku nepôjde žiaden z jej 2284 spojov. Ľudia využívajúci spoje tejto spoločnosti už majú za sebou niekoľkomesačné rušenie spojov alebo ich meškanie pre vysokú chorobnosť zamestnancov a následné štrajky sprievodcov i zamestnancov, ktorí sú v súčasnosti zodpovední za otváranie a zatváranie dverí vlakov.

Ďalší 24-hodinový štrajk sa má uskutočniť v piatok 16. decembra, vlakoví sprievodcovia tiež plánujú prerušiť tento mesiac prácu a od 9. januára bude nasledovať päťdňové prerušenie práce oboch skupín zamestnancov, informovala agentúra Reuters.

Viac o téme: ŠtrajkAnglicko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu