Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Nechutné praktiky na internátnej škole: Zamestnanci urobili deťom sexpeklo, žiačka (10) otehotnela

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BOMBAJ - Indické úrady začali vyšetrovať sexuálne zneužívanie študentiek na internátnej škole pre domorodé dievčatá v západoindickom štáte Maháraštra. Podnetom k zásahu úradov sa stal prípad jednej desaťročnej dievčiny, ktorá otehotnela. Škole bolo odňaté povolenie vyučovať a bude na ňu podané trestné oznámenie, povedal minister rozvoja pre pôvodné obyvateľstvo Višnu Savara.

Bezprecedentný krok v konzervatívnom Iráne: Šok, zneužívaní chlapci sa postavili učiteľovi koránu

Polícia minulý týždeň zatkla 11 zamestnancov školy, na ktorých sa sťažovali rodičia najmenej dvanástich dievčat, povedal policajný inšpektor Sandživ Baviskar. "Poslali sme za obeťami inšpektorky, ktoré zaznamenajú ich výpovede. Pátrajú po dvoch podozrivých, ktorí utiekli," dodal.

Nie je to prvá kauza, ktorá sa týka škôl pre domorodé deti. Keď bola pred nedávnom zverejnená správa o úmrtí asi stovky domorodých detí na štátnych školách za posledných desať rokov, organizácia na ochranu ľudských práv Human Rights Watch obvinila štát Maháraštra z nedbanlivosti.

Maháraštra je jedným z najbohatších indických štátov a spravuje asi 550 internátnych škôl pre domorodé deti z chudobných oblastí. Pre mnohé deti z odľahlých oblastí je tento typ školy jedinou možnosťou, ako získať vzdelanie.

Takéto školy v Indii fungujú už asi 20 rokov, značná časť ich ale má nedostatočné vybavenie a deti sa veľakrát stretávajú s týraním, ktorému sa úrady nečinne prizerajú, povedal agentúre Reuters Vivek Pandit, ktorý v Maháraštre pracuje s ohrozenými deťmi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu