Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

VIDEO V Iráne otvorili vojnový park pre deti: Boj proti Západu, streľba do izraelského premiéra

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: youtube/ofogh tv)

TEHERÁN - V iránskej provincii Chorásán otvorili zábavný park s vojenskou tematikou, v ktorom si deti vo veku od osem do 13 rokov, oblečené ako vojaci, môžu vyskúšať útok na nepriateľské štáty. Nie všetky kruhy v Iráne tento druh detskej zábavy vítajú a pýtajú sa na zmysel takejto zábavy.

Sexi Kurdka vyzýva na revolúciu proti Daeš: VIDEO odvážnej provokácie, výhražky smrti!

Park nazvaný Mesto hier pre revolučné deti, do ktorého je vstup voľný, sa nachádza v meste Mašhad na severovýchode Iránu. Otvorený je už druhý rok.

Návštevníci sa v ňom rozdelia do skupín, z ktorých každá má prideleného veliteľa. Prechádzajú niekoľkými stanovišťami s najrôznejšími témami. Jedným je napríklad iracko-iránska vojna z 80. rokov, ďalším obrana iránskych svätýň alebo prechádzanie mínových polí. Deti tiež získavajú informácie o boji proti organizácii Islamský štát (IS) v Sýrii a hádžu loptičky na figuríny členov tejto organizácie.

VIDEO V Iráne otvorili
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/ofogh tv)

Podľa britského denníka The Sun návštevníci taktiež strieľajú gumovými projektilmi na figurínu izraelského premiéra Benjamina Netanjahua. Dozvedia sa aj o iránskych vodcoch, napríklad o zakladateľovi islamskej republiky ajatolláhovi Rúholláhovi Chomejním.

Vedúci parku Hamíd Sádekí uviedol, že o zariadenie je "veľký záujem". Na poslednej zastávke "sa deti dozvedia, že najdôležitejší článok na dosiahnutie víťazstva je zapojenie chytrosti a inteligencie v boji proti nepriateľovi", povedal Sádekí.

VIDEO V Iráne otvorili
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/ofogh tv)

Iránska webová stránka šahrvandjár vzniesla otázky o zmysle celej akcie. "Aká budúcnosť čaká tieto osemročné deti, ktoré sa v tomto veku učia zaobchádzať so zbraňami? Aký je zmysel takého cvičenia?" pýtal sa server.

Niektorí Iránci na sociálnych sieťach zverejnili fotografie z parku a podotkli, že sa prostredie dá porovnať s výcvikovými tábormi IS, kde sa deti pripravujú na boj v atmosfére nenávisti a násilia.

Niektoré medzinárodné organizácie obviňujú Teherán z náboru afganských detí pre súčasné boje v Sýrii. V utečeneckej vlne sa vlani do Európy dostali tisíce afganských detí bez sprievodu a ukázalo sa, že mnohé prišli nie z Afganistanu, ale z Iránu. Niektoré tvrdili, že sa chceli vyhnúť náboru pre boj v Sýrii. Do Švédska vlani dorazilo 11-tisíc afganských maloletých bez rodičov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu