Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Polícia rozbila sieť obchodníkov s bielym mäsom: Pôsobili aj v Rakúsku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

SARAJEVO/VIEDEŇ - Bosnianska polícia odhalila sieť obchodníkov s bielym mäsom, ktorá prostredníctvom internetu "ponúkala" mladé ženy z Bosny a Srbska, ale aj zrejme z Ukrajiny a nútila ich k prostitúcii v hoteloch. Jej aktivity siahali aj do Rakúska.

Na žiadosť bosnianskej strany o právnu pomoc zasahovala rakúska polícia na viacerých miestach, pričom oslobodila niekoľko žien. V Rakúsku však zatiaľ nebol nikto zadržaný, potvrdil informáciu dnešného vydania denníka Kronen Zeitung pre agentúru APA Gerald Tatzgern zo Spolkového kriminálneho úradu.

Podľa jeho slov išlo o "skrytú prostitúciu" v hoteloch, pri ktorej však ženy v Rakúsku neboli ponechané napospas svojmu osudu, ale mali okolo seba dozorujúce osoby, ako aj sprostredkovateľov. Prevádzkovatelia hotelov o ich trestnej činnosti nevedeli. Organizátori nekalých aktivít často menili miesta, aby priveľmi nepútali pozornosť. Sieť bola aktívna prakticky na celom území Rakúska, od Viedne až po spolkovú krajinu Vorarlbersko. Pri piatkových raziách v Bosne a Hercegovine zadržali celkove 16 podozrivých.

Viac o téme: Obchod s bielym mäsomBosna
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu