Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Ďalšia krutá rana prírody pre Taliansko: Neďaleko Ríma zúrilo tornádo, hlásia obete

Následky tornáda v Ríme.
Následky tornáda v Ríme. (Zdroj: TASR/AP)

RÍM - Dvaja ľudia dnes zomreli po tom, ako sa oblasťou severne od Ríma prehnalo tornádo. S odvolaním sa na vyhlásenie talianskej civilnej ochrany (Protezione Civile) o tom informovala agentúra DPA.

Prvú obeť zaznamenali v pobrežnom meste Ladispoli asi 50 kilometrov severozápadne od hlavného mesta; druhý človek zomrel v Cesano di Roma asi 30 kilometrov severne od metropoly. Živel podľa úradov zranil aj niekoľko ľudí, pričom zranenia nie sú vážne. Tornádo poškodilo viacero striech domov a áut, informovala tlačová agentúra ANSA.

Tornádo okrem ďalších škôd spôsobilo tiež narušenie železničnej dopravy cez Ladispoli, uviedla na svojej internetovej stránke vlaková spoločnosť RFI. V meste Florencia úrady varujú pred stúpajúcou hladinou rieky Arno. Meteorológovia vydali na pondelok varovanie pred ďalšími búrkami, bleskami a víchricami. Zo severného Talianska sa smerom do stredných a južných regiónov presúva búrkový pás. Výstrahy platia pre regióny Emilia-Romagna, Toskánsko, Abruzzy, Molise a Kampánia.

Viac o téme: RímTalianskoTornádo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu