Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V Mjanmarsku sa zrútilo neznáme lietadlo: Barmské úrady pád popreli, pátranie zrušené

Ilustračné foto
Ilustračné foto

RANGÚN - Mjanmarsko pozastavilo dnes vyšetrovanie nepotvrdených informácií o havárii "neznámeho lietadla" pri svojom západnom pobreží. S odvolaním sa na vyhlásenie predstaviteľa mjanmarského úradu civilného letectva o tom informovala agentúra Reuters.

"Jediné, čo viem teraz s istotou povedať je to, že to nie je lietadlo niektorej z našich domácich aeroliniek," spresnil Tin Maun Ni pre Reuters. Letecké úrady na haváriu upozornili regionálne "zdroje", dodal. Nehoda sa podľa nepotvrdených informácií mala stať dnes ráno.

Informácie o dnešnom páde neidentifikovaného lietadla západne od brehov Barmy sa nepotvrdili a úrady tejto ázijskej krajiny ukončili ich preverovanie. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na oznámenie Úradu pre civilné letectvo (CAD).

Barmské úrady popreli informácie o údajnom páde lietadla do mora

Hovorca CAD Tin Maun Ni oznámil, že do oblasti, kde malo lietadlo údajne zmiznúť, boli vyslaní miestni pracovníci úradu z ostrova Manaung v Arkanskom štáte. Stopy po tom, že by došlo k nejakej nehode, však neobjavili. CAD ani nedostal žiadne informácie, že by niektorej leteckej spoločnosti pôsobiacej v barmskom vzdušnom priestore chýbalo lietadlo.

"Podľa toho, čo sme doteraz počuli od personálu CAD na ostrove Manaung, je všetko normálne, takže nič nepodnikáme," povedal Tin Maun Ni. Správy o možnej havárii lietadla podľa Reuters preverovala aj manaungská polícia, ale nenarazila na nič, čo by informáciu potvrdzovalo. Ministerstvo informácií potom na základe výsledkov preverovania viacerými zdrojmi vyhlásilo, že k žiadnej nehode nedošlo. 

Viac o téme: PádLietadloMjanmarsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu