Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nik nie je nad zákonom: V Saudskej Arábii popravili princa, nepomohol ani kráľovský pôvod

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

RIJÁD - V saudskoarabskom kráľovstve v pondelok popravili princa z vládnucej kráľovskej rodiny, odsúdeného za zabitie muža počas šarvátky pred štyrmi rokmi v hlavnom meste Rijád. Oznámilo to dnes ministerstvo vnútra.

Poprava princa Turkiho bin Saúda al-Kábira je mimoriadne zriedkavý prípad výkonu trestu smrti na členovi konzervatívnej vládnucej rodiny, informovala tlačová agentúra DPA. Podľa saudskoarabských médií princ zabil muža v roku 2012.  Jeho trest smrti potvrdili odvolací aj najvyšší súd. 

Ďalší princ, ktorý reagoval na popravu ako prvý z vládnucej rodiny, správu o výkone trestu smrti privítal. "Je to boží zákon a zvyklosť nášho požehnaného kráľovstva. Bože, zmiluj sa nad vrahom a jeho obeťou," napísal princ Chálid al-Saúd na Twitteri.

Spolu s princom popravili v Saudskej Arábii tento rok podľa výpočtov DPA už 128 ľudí. Dňa 2. januára popravili na základe obvinení súvisiacich s terorizmom 47 ľudí vrátane prominentného šiitskeho duchovného, čo vyvolalo ostré protesty Iránu a ľudskoprávnych organizácií. Saudská Arábia udeľuje tresty smrti za trestné činy, akými sú vražda, zabitie, ozbrojená lúpež, znásilnenie, obchod s drogami či čarodejníctvo.

Viac o téme: PopravaPrincArabiTrest smrtiSaudská Arábia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu