Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Záchranná operácia britského komanda v Sýrii sa zvrtla: Pohotová reakcia vojnového hrdinu

Ilustračné foto Americkí vojaci Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto Americkí vojaci (Zdroj: Thinkcstock.com)

DAMASK - Špeciálne britské jednotky v Sýrii zasahovali v ojedinelom prípade. Tajná misia mala zachrániť životy nevinných zajatých dievčat. Hrdinom sa stal vojak, ktorý bol súčasťou tajnej operácie. Svoj život riskoval pre životy bezbranných slečien. Tie boli držané v sýrskej dedine a prinútené k rôznym ohavným činom, informovali o tom viaceré britské média.

Britskí vojaci a špeciálne sily USA boli poslané do dediny v Sýrii s cieľom zachrániť životy mladých dievčat. Veterán – vojak, ktorý tiež bojoval v Iraku a Afganistane - spolu s ostatnými vtrhol do budovy, ktorá bola miestom pobytu dievčat. Dvaja teroristi okamžite spustili paľbu. Po chvíli bol jeden z nich zabitý. Pokus o zabitie druhého bol skomplikovaný. Po tom, ako sa k vojakovi terorista rozbehol, jeho zbraň sa zablokovala. Predpokladá sa, že jeho reakcia bola okamžitá. Vytiahol sekeru a teroristu zabil.

Záchranná operácia britského komanda
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Vojak bol súčasťou misie záchrany mladých dievčat, na ktorých sa  páchali najhoršie ohavnosti. Boli z nich sexuálne otrokyne. Niektoré boli prinútené k sobášu s Daeš bojovníkmi a tie ktoré nespolupracovali a neplnili priania teroristov, boli znásilnené či brutálne zabité. Zabíjanie bolo bolestivé a kruté. Ukrižovanie alebo ponorenie do kyseliny, to ich čakalo, informoval portál Daily Star.

Záchranná operácia britského komanda
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Boj britských vojakov a špeciálnych síl USA proti Daeš bojovníkom trval niečo cez dve hodiny. Asi 25 bojovníkov Daeš bolo zabitých a asi tucet dievčat bolo zachránených. V rozhovore pre Daily Star povedal jeden zo zdrojov: "Členovia Daeš boli v oblasti niekoľko mesiacov, zhromažďovali mladé dievčatá, z ktorých chceli mať nevesty džihádistov. Niektoré z dievčat utiekli. Dostali sme správy, že keď ich chytili, boli ukrižované alebo ponorené do kyseliny."

Po tom, ako prišlo k záchrane mladých životov, boli dievčatá spolu so svojimi rodinami premiestnené z dediny na sever Iraku. "Tam boli privítané a boli im ponúknuté byty," dodal zdroj. 

Viac o téme: ZáchranaSmrťVojaciVojnaDievčatá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu