Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Sýria čelila ďalším smrtiacim útokom: Ostreľovaniu sa nevyhla ani škola!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

ALEPPO - Nálety na povstalcami ovládané časti obkľúčeného severosýrskeho mesta Aleppo usmrtili dnes najmenej osem ľudí, pričom ostreľovanie vládnych štvrtí v juhosýrskom meste Dará zasiahlo školu, kde zomrelo najmenej šesť osôb vrátane detí. Informovali o tom aktivisti sýrskej opozície a štátne médiá.

Televízna stanica Aleppo Today TV prevádzkovaná aktivistami a tlačová agentúra Kásíjún uviedli, že pri dnešnom útoku na štvrť Bustán al-Kasr vo východnom Aleppe boli použité špeciálne bomby na ničenie bunkrov. Ostatné skupiny aktivistov a člen miestnej aleppskej radnice oznámili, že počet obetí bude zrejme ešte stúpať, pretože bomby boli zhadzované aj na mnoho ďalších štvrtí pod kontrolou povstalcov. Záchranári stále hľadajú ľudí v troskách, citovala tlačová agentúra AP predstaviteľa mestskej radnice.

Časť Aleppa ovládaná opozíciou zažíva intenzívne letecké útoky sýrskych a ruských síl už od minulého mesiaca, keď stroskotalo prímerie, ktoré trvalo sotva týždeň. Sýrske vládne sily vyvíjajú tlak na štvrte kontrolované povstalcami aj pozemnou ofenzívou.

V juhosýrskom meste Dará, kde sa celý konflikt v marci 2011 začal, po potlačení pokojných protestov, povstalci vypálili rakety na časti ovládané režimom. Jedna raketa zasiahla základnú školu a zabila tam šesť ľudí, medzi nimi päť detí, a zranila tiež 18 ďalších osôb. Niektorí zo zranených sú vo vážnom stave, oznámila štátna tlačová agentúra SANA.

SANA zverejnila aj fotografiu chlapca, ktorého nesú na nosidlách, nohavice má zakrvavené, pravú ruku obviazanú a položenú na bruchu. Ďalšia fotografia zachytáva chlapca a dievča v nemocnici, s hadičkami, ktorými im intravenózne podávajú lieky.

Viac o téme: útokySýria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu