Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Merkelová vyzýva k ďalšiemu kroku: Väčšia investičná podpora Afriky

Angela Merkelová
Angela Merkelová (Zdroj: AP Photo/Michael Sohn)

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová vyzvala dnes na väčšiu medzinárodnú investičnú pomoc Afrike. Upozornila, že je dôležité bojovať proti tamojším problémom, ktoré sú príčinou toho, že Afričania utekajú zo svojich krajín. Podľa Merkelovej je dôležité pomáhať rozvíjať kontinent aj preto, že tam dochádza k veľkému nárastu v počte obyvateľov.

Kancelárka dnes vo svojom pravidelnom videoodkaze, zverejnenom na internete, uviedla, že Afrika bude stredobodom nadchádzajúceho predsedníctva Nemecka v skupine krajín G20. Merkelová zverejnila videoodkaz deň pred svojou trojdňovou cestou do afrických štátov Mali, Niger a Etiópia, informovala tlačová agentúra AP.

Nasledujúcich 35 rokov sa počet obyvateľov Afriky podľa očakávania zdvojnásobí a "je v našom najlepšom záujme pomôcť kontinentu dobre sa rozvíjať, pričom krajiny, samozrejme, dobrým spravovaním zároveň aj sami prispievajú k svojmu rozvoju".

Merkelová uviedla, že okrem tradičnej rozvojovej pomoci bude pracovať na tom, aby pomohla vytvoriť podmienky pre súkromné investície v Afrike. Nemecká kancelárka dodala vysvetlenie: "Samotná štátna podpora nemôže zlepšiť rozvoj celého kontinentu."

Viac o téme: Angela MerkelováAfrika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu