Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V Belgicku zadržali brata nebezpečného útočníka: Na policajtov vytasil nôž

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

BRUSEL - Belgická polícia zadržala druhého podozrivého v rámci vyšetrovania pozadia zrejme teroristicky motivovaného stredajšieho útoku nožom na dvoch policajtov, ktorého dejiskom bola štvrť Schaerbeek v Bruseli. Je ním Aboubaker D. (46), brat Hichama D. (43), ktorý je dôvodne podozrivý z tohto útoku.

O prípadnom uvalení väzby na staršieho z dvojice by mal rozhodnúť vyšetrujúci sudca. Na údajného útočníka už vydali zatykač pre podozrenie z trestných činov pokusu o vraždu a účasť na aktivitách teroristického zoskupenia.

Obaja zadržaní súrodenci disponujú belgickým občianstvom. Hichama D., ktorý je bývalým príslušníkom belgickej armády prepusteným zo služby v roku 2009, vyšetrovatelia už dlhšie poznali kvôli jeho kontaktom s osobami, ktoré odišli do Sýrie bojovať po boku islamských extrémistov.   

Jeden z napadnutých policajtov utrpel zranenie krku, druhého útočník poranil v brušnej oblasti, informovali tlačové agentúry Belga a DPA. V Belgicku pretrváva vysoký stupeň pohotovosti bezpečnostných zložiek po samovražedných teroristických útokoch na bruselskom letisku a v metre, pri ktorých prišli v marci o život viac ako tri desiatky ľudí.

Viac o téme: ZadržanieTeroristický útokBelgicko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu