Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Putinov bývalý ochrankár podáva demisiu: Funkciu guvernéra vykonával len od júla

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin prijal dnes demisiu svojho bývalého osobného strážcu, ktorého v júli tohto roku vymenoval za guvernéra Kaliningradskej oblasti.

Oznámil to Kremeľský palác, ktorý uviedol, že Jevgenij Ziničev rezignoval na funkciu, pretože sa chce z najzápadnejšieho regiónu Ruska vrátiť do Moskvy. Informovala o tom tlačová agentúra AP. Ziničev v minulosti pracoval ako osobný ochranca Putina na jeho oficiálnych cestách. Ruské médiá sa už niekoľko mesiacov pokúšali prinútiť 50-ročného Ziničeva, aby im povedal, aké má vzdelanie.

Po vymenovaní za guvernéra jeho úrad zverejnil jeho stručný životopis, v ktorom sa uvádza, že má bližšie neuvedené vysokoškolské vzdelanie. V rokoch 1987-2015 zastával rôzne funkcie v štátnych bezpečnostných agentúrach, na čo sa ujal úradu šéfa Federálnej bezpečnostnej služby v Kaliningrade. Tieto informácie a chýbajúce politické skúsenosti vyvolali pochybnosti o jeho kvalifikácii na funkciu guvernéra. Putin tento rok vymenoval za guvernérov dvoch svojich bývalých osobných strážcov.

Viac o téme: Osobný strážcaVýpoveďVladimir Putin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu