Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

PRÁVE TERAZ Výbuch v Istanbule: Bombový útok, hlásia zranených!

ISTANBUL - Bomba umiestnená na motocykli vybuchla dnes v blízkosti policajnej stanice v Istanbule, kde zranila najmenej desať ľudí, výlučne civilistov.

Na medzinárodnom Atatürkovom letisku v tureckom Istanbule vypukla panika. Svedkovia hovoria o náloži, ktorá vybuchla blízko letiska a zranila niekoľkých ľudí. Výbuch hlásia vo štvrti Yenibosna, kde sa povaľujú črepy skla a kusy rozmetaných predmetov.

Istanbulský guvernér Vasip Šahin to oznámil s tým, že nikto z nich neutrpel vážne zranenie. Poprel tým svoje prechádzajúce vyjadrenie, že jeden človek bol pri mohutnom výbuchu v mestskej časti Yenibosna vážne zranený, informovala tlačová agentúra AP. Policajná stanica sa nachádza približne dva kilometre od miestneho Atatürkovho medzinárodného letiska. Agentúry DPA a AP o tom informovali s odvolaním sa na turecké médiá. Bezpečnostné sily v uvedenej časti Istanbulu údajne zaviedli prísnejšie kontroly.

Tureckom otriaslo za posledný rok už viacero smrtiacich bombových útokov, ktoré sú pripisované kurdským povstalcom, ale aj prívržencom teroristickej organizácie Daeš.

 

Viac o téme: ExplóziaLetisko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu