Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Brutálna vražda Čecha (†31) pôjde pred súd: Dátum procesu s obvineným je už známy

Zdeňka M. v noci na štvrtok prepadla a dobila skupina mladíkov
Zdeňka M. v noci na štvrtok prepadla a dobila skupina mladíkov (Zdroj: profimedia.sk/gofundme.com)

PRAHA - Proces s 29-ročným Raymondom Sculleyom, obvineným z brutálnej vraždy českého manažéra vo východnom Londýne, sa začne na budúci rok 20. marca. Dovtedy zostane vo väzbe. Ďalší dvaja podozriví vo veku 19 a 16 rokov boli zatiaľ do októbra prepustení na kauciu, informoval dnes spravodajský server Novinky.cz.

V katolíckom kostole vo východolondýnskej štvrti Poplar, kde sa tragédia stala, si v sobotu omšou uctia pamiatku zavraždeného. Pohreb Zdeňka M. by sa mal konať v Českej republike. Telo 31-ročného Čecha však do vlasti môžu previezť až po odsúhlasení koronerom. Mohlo by sa tak stať niekedy okolo 20. októbra, uviedli Novinky.cz.

Zdeňka M. podľa vyšetrovateľov prepadla v noci na štvrtok skupina mladíkov. Konflikt začal v predajni rýchleho občerstvenia Perfect Fried Chicken vo východnom Londýne a skončil sa o necelých sto metrov ďalej.  Bezvládneho Čecha našiel ležať na chodníku v kaluži krvi cyklista, ktorý prechádzal okolo. Útočník alebo útočníci ho zrejme dobili kovovou reťazou na bicykel. Muž na mieste zomrel na krvácanie do mozgu.

Viac o téme: LondýnČechRaymond Sculley
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu