Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VIDEO Venezuela v totálnom chaose: Vodiči autobusov paralyzovali metropolu

Protesty vo Venezuele
Protesty vo Venezuele (Zdroj: SITA)

CARACAS - Ulice vo venezuelskej metropole Caracas zablokovali v stredu stovky autobusov mestskej hromadnej dopravy, ktorých vodiči protestovali proti dopadom prehlbujúcej sa ekonomickej krízy v krajine. Informovala o tom dnes televízia BBC.

Chaos, ktorý spôsobili autobusy odstavené na jednej z hlavných dopravných tepien trojmiliónového Carasasu, trval približne osem hodín. Podľa organizátorov sa do protestu zapojila asi polovica z celkového počtu vodičov mestskej dopravy. 

Nespokojní vodiči požadovali predovšetkým zvýšenie platov, ochranu pred rozmáhajúcim sa násilným zločinom a poskytnutie náhradných dielov a príslušenstva na údržbu autobusov. Vo Venezuele v súčasnosti okrem množstva ďalších bežných komodít, ako sú potraviny a lieky, nedostať napríklad ani pneumatiky, motorový olej či autobatérie. 

Vodiči sú odhodlaní zorganizovať dnes ďalší podobný protest v prípade, ak vláda bude ich požiadavky ignorovať. Minister dopravy Ricardo Molina sa so štrajkujúcimi v stredu odmietol stretnúť s odvolaním sa na pracovnú zaneprázdnenosť.

Venezuelský prezident Nicolás Maduro minulý týždeň predĺžil o ďalších 60 dní stav núdze v ekonomike krajiny, ktorý jeho socialistická vláda vyhlásia ešte v polovici januára. Vo Venezuele tak zostáva v platnosti prídelový systém v zásobovaní potravinami a inými druhmi tovaru.

Viac o téme: ProtestVenezuelaCaracas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu