Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Škola dostala mrazivý fax: V budovách sú umiestnené bomby, evakuovali tisícky žiakov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

TORONTO - Pre "možnú hrozbu" evakuovali všetky školy v najmenšej kanadskej provincii Ostrov princa Eduarda na východe krajiny, informovala kanadská polícia. Všetkých študentov odviedli na bezpečné miesta, citovala agentúra AP správu Kráľovskej kanadskej jazdnej polície (RCMP).

Úrady ďalšie podrobnosti k evakuácii nezverejnili s tým, že neskôr v priebehu dňa sa uskutoční tlačová konferencia.

Rodičov a poručníkov detí polícia požiadala o trpezlivosť a vyzvala, aby skôr, než si vyzdvihnú svoje deti, počkali na ďalšie inštrukcie. V dôsledku "potenciálnych hrozieb" evakuovali aj tri školy v susednej provincii Nové Škótsko.

Evakuované školy v kanadskej provincii Ostrov princa Eduarda sú bezpečné

Evakuácia škôl v najmenšej kanadskej provincii Ostrov princa Eduarda sa dnes dotkla viac než 19.000 študentov. Polícia dostala varovanie pred umiestnením výbušných zariadení do viacerých tamojších škôl. Po prehľadaní všetkých evakuovaných objektov policajti nič podozrivé nenašli, informovala agentúra AP. Informácia o bombovej hrozbe prišla dnes ráno miestneho času faxom do kancelárie Kráľovskej kanadskej jazdnej polície (RCMP) v hlavnom meste Ottawa.

Školy na uvedenom ostrove upovedomili do desiatich minút, povedal novinárom predstaviteľ polície Kevin Bailey. "Nenašla sa žiadna hrozba, všetci sú v bezpečí," dodal. "V správe sa písalo, že vo viacerých školách sú umiestnené bomby a dnes ich odpália," pokračoval Bailey s tým, že odosielateľa zatiaľ neidentifikovali. Evakuácia sa vzťahovala na viac ako 60 škôl s anglickým a francúzskym vyučovacím jazykom. 
 

Viac o téme: EvakuáciaHrozbaKanadaOstrov princa Eduarda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu