Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Uznávaný patológ oznámil šokujúcu teóriu o Clintonovej chorobe: Dajte jej urobiť testy!

Hillary Clintonová opúšťa ceremóniu po tom, ako jej prišlo zle Zobraziť galériu (6)
Hillary Clintonová opúšťa ceremóniu po tom, ako jej prišlo zle (Zdroj: SITA)

WASHINGTON – Uznávaný americký súdny patológ Benner Omalu odporučil volebnému štábu Hillary Clintonovej, aby nechal preveriť jej krv na prítomnosť jedov. Informoval o tom dnes denník The Washington Post. Clintonovú v nedeľu postihla nevoľnosť na pietnom zhromaždení v New Yorku. Podľa pôvodnej správy bol kolaps následkom prehriatia organizmu, neskôr bolo oznámené, že už v piatok jej lekári diagnostikovali zápal pľúc.

Omalu odporučil spraviť toxikologickú analýzu krvi Clintonovej a zverejnil to aj na svojom účte na twitteri. „Je možné, že bola otrávená,“ uviedol lekár pôvodom z Nigérie. Podozrenie zakladá na tom, že neverí ruskému prezidentovi Vladimírovi Putinovi ani republikánskemu prezidentskému kandidátovi Donaldovi Trumpovi, ktorý vraj Putina obdivuje.

The Washington Post v tejto súvisloti pripomína, že podľa britských vyšetrovateľov Putin stojí za otravou bývalého ruského agenta a neskoršieho odporcu režimu Alexandra Litvinenka v Londýne v roku 2006. „Neverím Putinovi ani Trumpovi. Sú schopní všetkého,“ napísal Omalu. Užívatelia twittera však na jeho obvinenia reagovali väčšinou skepticky.

Hillary Clintonová opúšťa ceremóniu
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Omalu sa v USA preslávil škandálom, ktorý vyvolal svojou štúdiou o ľudskom mozgu, ktorý podľa neho nie je dostatočne chránený proti častým úrazom. Rozpútal tým vojnu s americkou Národnou futbalovou ligou (NFL). Varoval totiž, že mnohí hráči môžu byť v dôsledku častých nárazov postihnutí chronickou traumatickou encefalopatiou, ktorá vyvoláva depresie.

Hillary Clintonová opúšťa ceremóniu
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Príbeh nigérijského patológa bol minulý rok sfilmovaný, hlavnú rolu lekára stvárnil Will Smith, ktorý bol za túto úlohu nominovaný na Zlatý glóbus. Snímka nazvaná Diagnóza: Šampión je na Slovensku na nosičoch k dispozícií od tohto augusta.

Hillary Clintonová opúšťa ceremóniu
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Hillary Clintonová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu