Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Neznámi páchatelia museli ísť na istotu: Vykradli byt hudobníka, odniesli si vzácnu zbierku huslí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

VIEDEŇ - Zatiaľ neznámi páchatelia odcudzili na sklonku augusta z bytu hudobníka na dôchodku vo viedenskej štvrti Margareten nielen šperky a finančnú hotovosť, ale aj vzácnu zbierku hudobných nástrojov v hodnote rádovo stoviek tisícok eur. Informoval o tom dnes rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.

Podľa rovnakého zdroja sa v byte, ktorý bol dejiskom vlámania, nachádzalo 40 hodnotných sláčikových nástrojov vrátane huslí z dielne Nicolu Amatiho, ako aj nástrojov vyrobených Eugenom Gärtnerom či Louisom Ottom.

Pre okradnutého majiteľa znamenali odcudzené nástroje nielen značnú materiálnu hodnotu, keďže zbierku kompletizoval mnoho rokov. Ako ďalej uviedol hovorca polície Patrick Maierhofer, ku krádeži došlo 25. alebo 26. augusta, keď sa okradnutý zdržiaval v zahraničí.

Vyšetrovanie prípadu prevzal Krajinský kriminálny úrad vo Viedni, na ktorého webovej stránke sú k dispozícii aj fotografie odcudzených hudobných nástrojov. Kriminalisti očakávajú aj od verejnosti relevantné informácie, ktoré by mohli pomôcť pri pátraní po páchateľoch.

Viac o téme: HusleKrádežViedeň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu