Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Malý princ to už má za sebou: Tradičné rúcho, voda bola z prameňa, ktorý vyviera na ostrove

Švédska princezná Sofia drží svojho syna princa Alexandra vedľa svojho manžela princa Carla Philipa počas krstu
Švédska princezná Sofia drží svojho syna princa Alexandra vedľa svojho manžela princa Carla Philipa počas krstu (Zdroj: TASR)

ŠTOKHOLM - Syna švédskeho princa Carla Philipa a jeho manželky princeznej Sofie pokrstili dnes v kaplnke kráľovského paláca Drottningholm pri Štokholme. Princ Alexander sa narodil 19. apríla a je piatym v nástupníckej línii na švédsky trón, informuje agentúra Reuters.

Princ Alexander bol odetý v tradičnom krstovom rúchu krémovej farby, v ktorom boli v minulosti pokrstení viacerí členovia švédskej panovníckej rodiny vrátane jeho otca. Krst sa začal oficiálne na presné poludnie, akt odvysielala v priamom prenose aj štátna televízia SVT.

Malého nástupníka trónu pokrstili tradične vodou z prameňa, ktorý vyviera na ostrove Öland. Krst viedla arcibiskupka Antje Jackelénová, asistoval jej biskup Johan Dalman a kráľovský kaplán Michael Bjerkhagen. S prejavom vystúpila princova krstná matka princezná Victoria a jej brat Carl Philip.

Po obrade ukázali rodičia svojho pokrsteného potomka gratulantom a spolu so sprievodom sa presunuli do paláca na banket a súkromný obed. Kráľovská rodina zároveň zapózovala pre nové oficiálne fotografie. Princ Carl Philip, vojvoda z Värmlandu (37) sa so Sofiou Hellqvistovou (31) zosobášil vlani v júni.

Viac o téme: KrstŠvédskoCarl PhilipPrincezná Sofia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu