Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

V Maďarsku zadržali podozrivého Afganca: Na krku má odporný čin, v Nemecku chladnokrvne vraždil

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinksktock.com)

BUDAPEŠŤ - Maďarská polícia zadržala Afganca, ktorý sa po vražde v Nemecku snažil utiecť cez Maďarsko. Informoval o tom dnes spravodajský server hirado.hu, podľa ktorého muža so štyrmi maloletými deťmi zadržali pri kontrole medzinárodného vlaku smerujúceho do Belehradu.

Vlak kontrolovali policajti minulý štvrtok v juhomaďarskej prihraničnej stanici Kelebia, kde 32-ročného muža bez cestovných dokladov s deťmi vysadili z vlaku. Európska agentúra Frontex, ktorá koordinuje operačnú spoluprácu medzi členskými štátmi v oblasti riadenia vonkajších hraníc, maďarským orgánom oznámila, že po Afgancovi už pátra nemecká polícia.

Podľa doterajších výsledkov vyšetrovania sa muž 30. augusta pohádal s manželkou na robotníckej ubytovni v meste Hoyerswerda v spolkovej krajine Sasko a udusil ju. Po tomto čine vzal deti a ušiel cez Rakúsko do Maďarska. Na základe medzinárodného zatykača nariadil budapeštiansky súd jeho vzatie do vydávacej väzby. Nemecké orgány by ho mali prevziať do 15. septembra, píše hirado.hu.

Viac o téme: Maďarsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu