Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Panika a chaos v Tel Avive: Pod zrútenou budovou zahynuli najmenej dve osoby

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TEL AVIV - Pri zrútení takmer hotovej viacúrovňovej podzemnej garáže v izraelskom Tel Avive prišli dnes o život najmenej dve osoby a ďalších viac ako 20 utrpelo zranenia. Záchranári vyslobodili spod trosiek dvoch živých ľudí, tri ďalšie osoby zostávajú na zozname nezvestných, informovali dnes svetové tlačové agentúry s odvolaním sa na izraelských záchranárov.

Hovorkyňa polície Luba Samriová povedala, že nadviazali kontakt s dvoma ľuďmi uväznenými pod ruinami. S treťou nezvestnou osobou sa im zatiaľ nepodarilo spojiť. Do záchrannej operácie sa zapojili aj vojaci.

K nehode došlo na stavenisku v mestskej časti Ramat ha-Chajal, kde sídlia viaceré technologické spoločnosti, nachádzajú sa tam reštaurácie a je tam aj nemocnica. Polícia z obavy, že by mohli spadnúť ďalšie budovy, uzavrela okolité ulice, spresnila agentúra DPA.

Predstaviteľ požiarnikov Lior Teherani vo vysielaní desiateho kanála izraelskej televízie (Aruc eser) povedal, že najskôr sa prepadol viacposchodový podzemný parkovací dom vo výstavbe, v dôsledku čoho spadol stavebný žeriav a strhol časť budovy.

Letecké zábery, ktoré zverejnila televízia, ukázali obrovský kráter v zemi a oblak prachu nad oblasťou..Národná záchranná služba Mada uviedla, že zranených je 18 ľudí. Jeden z nich utrpel vážne zranenia hlavy. Svedkovia v izraelskom rozhlase povedali, že mali "pocit ako pri zemetrasení".

O príčinách nešťastia sa v izraelských médiách objavili protirečivé informácie. Záchranné práce, do ktorých sa zapojili nielen hasiči a zdravotníci z neďalekej nemocnice, ale aj príslušníci izraelských ozbrojených síl, sťažovali obavy z nestability terénu, respektíve z možného zosuvu.

Viac o téme: BudovaZrútenieTel Aviv
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu