Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Sýriou otriasli série výbuchov: O život prišlo minimálne 30 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

DAMASK - Pri rannom dvojitom bombovom útoku v sýrskom meste Tartus zomrelo podľa novej bilancie prinajmenšom 30 ľudí. Najprv explodovala nálož nastražená v aute a potom sa odpálil samovražedný atentátnik, uviedla sýrska agentúra SANA. Terčom ďalších atentátov sa dnes stala aj iné miesta kontrolovaná sýrskym režimom: mesto Homs a cesty pri Damasku. Zatiaľ nie je jasné, či išlo o koordinované útoky. K akciám sa nikto neprihlásil.

Exilová organizácia sýrskych ochrancov ľudských práv (SOHR) uviedla, že dva výbuchy v prístavnom meste Tartús zabili najmenej 26 ľudí, prevažne vojakov, a desiatky ďalších zranili. Bomby explodovali v blízkosti kontrolného stanovišťa na južnom vstupe do mesta.

Podľa agentúry AP guvernér provincie Homs povedal, že výbušnina umiestnená v aute zasiahla vojenské kontrolné stanovište v rovnomennej metropole provincie Homs, kde zabila dvoch vojakov a štyroch ďalších zranila, z toho jedného veľmi vážne.

Ďalšia bomba vybuchla v oblasti západne od Damasku a zabila najmenej troch ľudí. Iná bomba zasiahla mesto Hasaka na severovýchode Sýrie, kde bola jej cieľom kurdská oblasť, a usmrtila najmenej päť ľudí.

Viac o téme: VýbuchySýriaTartús
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu