Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nová bilancia prevrátenej výletnej lode: Zahynuli dvaja ľudia, 84 zachránili

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

ANTALYA - Dvaja ľudia zahynuli pri sobotňajšom prevrátení výletnej lode v Stredozemnom mori neďaleko juhotureckého letoviska Antalya. Oznámila to dnes turecká agentúra Anadolu.

V súvislosti s tragickým incidentom už miestne úrady zadržali štyri osoby, kapitána, majiteľa lode a štyroch členov posádky. Loď Kurt-Ceyhan s 86 osobami na palube vyplávala z prístavu v historickom centre Antalye. K náhlemu prevráteniu plavidla došlo v dôsledku prudkej búrky pri brehoch zhruba 26 kilometrov vzdialeného okresu Konyaalti. 

Na záchrane turistov sa podieľali príslušníci tureckej pobrežnej stráže a námornej polície, ktorí dnes vytiahli z mora dve mŕtve telá. Nachádzali sa vo vraku lode potopenej na morskom dne v hĺbke 45 metrov. Podľa úradov ide o občanov Turecka a Libanonu. Zvyšných 84 ľudí sa podarilo zachrániť. Keďže už neevidovali žiadnych nezvestných, pátracie práce dnes ukončili. Či sú medzi zachránenými turistami aj návštevníci z Európy, nie je známe.

Spomedzi 38 osôb, ktoré po sobotňajšom nešťastí hospitalizovali, zostávajú na pozorovaní v nemocnici dvaja ľudia. Podľa agentúry DPA je dnešné prevrátenie lode ďalšou zlou správou pre turecký turistický priemysel. Počty zahraničných návštevníkov v tureckých letoviskách výrazne poklesli po sérii teroristických útokov v krajine a júlovom pokuse o vojenský prevrat.

Viac o téme: LoďAntalyaStredozemné more
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu