Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Šejk sa vybral na kataster a neveril vlastným očiam: Prišiel krátky proces s flákačmi

Dubajské metro, Dubaj
Dubajské metro, Dubaj (Zdroj: http://dubaimetro.eu)

DUBAJ - Dubajský vládca nariadil zmeny vo vedení mestského štátu vrátane prepustenia deviatich vysokých úradníkov. Dôvodom bola jeho nečakaná kontrola vládnych úradov v ranných hodinách. Pri návšteve svojich zamestnancov bol nemilo prekvapený. Stoly, za ktorými mali sedieť a pracovať, zívali prázdnotou.

V nedeľu vláda zverejnila video na Instagrame, na ktorom bola zachytená neohlásená návšteva zamestnávateľa na oddelení katastra nehnuteľností a odboru ekonomického rozvoja. Kancelárie týchto dvoch miest mali byť zaplnené zamestnancami. Realita ale bola iná. Prázdne stoličky počas pracovného dňa majú za následok prepustenie niekoľkých kompetentných ľudí. 
 
 
Sheikh Mohammed bin Rashid al-Maktoum ležérnou chôdzou prechádzal okolo opustených kancelárií. Svoju návštevu podkladal za úplne normálnu záležitosť. Sheikh Mohammed je totiž známy svojimi rannými kontrolami, aby zabezpečil plynulosť vládnej služby. 
 
V Dubaji pracovníci vo verejnom sektore pracujú zvyčajne od 7:30 do 14:30. V súkromnom sektore je obvyklá pracovná doba od 8:00 do 13:00, to ale platí iba do vtedy, kým sa teploty schladia. Vtedy zamestnanci súkromného sektora pracujú do 16:00. 
 
Video ďalej zachytáva pokračovanie kontroly na letisku v Dubaji. Tam, našťastie, pracovníci sedeli na svojich miestach. Vláda zemí okolo celého perzského zálivu sa snaží, aby ich byrokracia bola efektívnejšia. Aj preto sú vykonávané kontroly úradníkov. 
 
 

محمد بن راشد يتفقد سير العمل في مطار دبي في صباح اليوم الباكر

Video uverejnené používateľom Khalifa Saeed (@khalifasaeed),

 
Deň po nepríjemných zisteniach boli prepustení deviati vysoký predstavitelia dubajskej obecnej správy, vrátane riaditeľov a zástupcu riaditeľa, na oddeleniach, ako sú právne záležitosti a plánovanie. 
 
Medzi prepustenými boli Abdul Qader Al JASM, riaditeľ právnych záležitosti, námestník generálneho riaditeľa EISA Al Maidoor a asistent generálneho riaditeľa pre korporátnu podporu Mohammad Abdul Karim Julfar. 
 
V pondelok Sheikh Mohammed poďakoval deviatim svojim zamestnancom za ich službu a povedal, že chce, aby nová generácia mladých prevzala kontrolu a poskytovala kvalitné služby verejnosti, vyhlásila štátna tlačová agentúra WAM.
 
Mona Al Marri, generálny riaditeľ Dubai Media Office, sa pre Národné noviny vyjadril: "Včasnosť je najdôležitejšia, nemôžeme ju očakávať od zamestnancov, keď to ich šéfovia nedokážu dodržiavať." 
 
Viac o téme: PrepustenieZamestnanciPrekvapenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu