Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V Česku sa vážne zrazili dva vlaky: Sedem ľudí poputovalo do nemocnice

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

JIHLAVA - Pri zrážke dvoch vlakov prevádzkovaných Jindřichohradeckými miestnymi dráhami dnes ráno pri Pelhřimove utrpelo sedem ľudí ľahké zranenia. Sú medzi nimi tri deti. Záchranári ich previezli do pelhřimovskej nemocnice. Príčiny nehody vyšetruje polícia a Železničná inšpekcia.

Policajtom bola nehoda oznámená o 07:36. Vlaky sa zrazili na úzkokoľajnej železničnej trati medzi Jindřichovým Hradcom a Obratane v blízkosti Chvalkova na Pelhřimove. "Na mieste sme ošetrili sedem ľudí, z toho tri deti. Všetci boli s ľahkými zraneniami prevezení do pelhřimovskej nemocnice," povedala riaditeľka krajských záchranárov Vladislava Filová.
 
Prevádzkovateľ trate sa snažil na dráhe zaistiť náhradnú prevádzku. "Momentálne vozíme ľudí vlastnými automobilmi. Zháňame dopravcu, ktorý by na trase mohol pasažierov voziť aspoň autobusmi," povedal Pavel Matlas zo spoločnosti Jindřichohradecké miestne dráhy. Podľa Martina Drápala zo Železničnej inšpekcie sa vlaky pri zrážke nevykoľajili. Škoda na oboch súpravách sa predbežne odhaduje na 29-tisíc eur.
Viac o téme: Zrážka vlakovJihlava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu