Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Škandál na letisku v Glasgowe: Piloti boli údajne v práci podnapití

Ilustračné foto
Ilustračné foto

GLASGOW - Dvaja piloti americkej leteckej spoločnosti United Airlines boli v sobotu zadržaní na letisku najväčšieho škótskeho mesta Glasgow. Sú podozriví, že pred odletom do Spojených štátov pili alkohol, uviedla agentúra AP. Na palube lietadla bolo 141 cestujúcich.

Letecká spoločnosť zatknutie svojich pilotov vo veku 45 a 35 rokov potvrdila. Škótska polícia k tomu uviedla, že obaja muži budú pravdepodobne už v pondelok predvedení pred sudcu a budú čeliť obvineniu, že porušili britské predpisy upravujúce bezpečnosť dopravy.
 
Americká spoločnosť spresnila, že išlo o let z Glasgowa do Newarku, najväčšieho mesta štátu New Jersey. Štart lietadla sa zdržal o desať hodín, pretože bolo nutné zaistiť náhradnú posádku. K sobotňajšiemu incidentu došlo necelý mesiac po tom, čo boli na glasgowskom letisku pred odletom zadržaní a obvinení z podnapitosti dvaja kanadskí piloti lietadla kanadskej spoločnosti Air Transat.
 
United Airlines podobná nepríjemnosť stretla už vlani v novembri. Britská polícia vtedy obvinila pilota spoločnosti, že chcel v podnapitosti pilotovať stroj Boeing 767 so 124 pasažiermi a jedenástimi členmi posádky na palube.
Viac o téme: PilotiAlkoholGlasgow
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu