Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO hrôzy v Calais: Gang migrantov zablokoval vodiča, teror prišiel vždy, keď šliapol na pedál!

Vodič sa bál o svoj život Zobraziť galériu (2)
Vodič sa bál o svoj život (Zdroj: YouTube/VTM News)

LONDÝN - O mrazivé momenty vo francúzskom prístavnom meste Calais sa postaral gang migrantov vyzbrojených palicami, ktorý sa chcel dostať do Veľkej Británie. Zábery z palubnej kamery kamióna ukazujú, ako muži zablokovali flámskemu vodičovi cestu v snahe, aby mohli nastúpiť.

Strach na cestách: Vodiči vo francúzskom prístavnom meste sa obávajú o svoje životy

Na zázname vidno skupinu mužov držiacich palice. Jeden z nich udrie do nákladného automobilu zakaždým, keď vodič roztočí motor. Kamionista Marc Mombaerts pre VTM News povedal: "Vždy keď som šliapol na plynový pedál, okamžite mi dali najavo, že mi rozmlátia čelné sklo".

Zábery boli zverejnené v rovnaký deň, keď zavraždili sudánskeho migranta a 15 ďalších sa vážne zranilo počas násilného boja, ku ktorému došlo medzi súperiacimi gangmi, ktoré sa chceli dostať na paluby nákladiakov. Tragédia sa odohrala v Marcku, asi šesť kilometrov východne od Calais, pri bitke gangov zo Sudánu a Afganistanu.

VIDEO hrôzy v Calais:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube/VTM News)

V júli takisto prišlo vražde k migranta a vážne boli zranení ďalší štyria muži počas bojov gangov pri utečencom tábore zvanom Džungľa. Vodiči nákladiakov už varovali, že je len otázkou času, kedy príde o život aj niekto z nich, ak sa nezlepší bezpečnosť. Začiatkom tohto mesiaca ohrozoval kamionistu migrant ozbrojený motorovou pílou.

V Džungli podľa portálu MailOnline prebýva okolo 9000 migrantov. Eritrejčan Sami, ktorý tu žije už šesť mesiacov, uviedol, že situácia vo vnútri je veľmi napätá a konflikty môžu prepuknúť veľmi rýchlo. Vedľa seba sú nútení existovať ľudia, pochádzajúci z rôznych krajín, ktorí nehovoria rovnakým jazykom. Rozbroje vznikajú najmä v radoch na potraviny, ktoré majú šancu získať iba veľkí a silní jedinci.

Viac o téme: VodičMigrantiútok Calais
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu