Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Rozbúrené more v Británii zabíjalo: O život vo vlnách prišlo šesť ľudí vrátane matky s dieťaťom!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Šesť ľudí prišlo cez víkend o život na viacerých miestach pobrežia Británie, ktoré v búrlivom počasí zasiahli mohutné vlny. S odvolaním sa na miestne úrady o tom dnes informovala agentúra AP. Medzi mŕtvymi pri niekoľkých incidentoch sú traja muži, dve ženy a jedno dieťa. Na pláži v škótskom Aberdeene sa v sobotu dostali do ťažkostí 37-ročná Julie Walkerová a jej šesťročný syn Lucas. Jeho 13-ročný brat Samuel podľa polície skočil do vody v márnej snahe zachrániť matku a brata a teraz sa zotavuje v nemocnici.

Pri ďalšom incidente strhli vysoké vlny zo skaly na pláži Fistral Beach v Cornwalle manželov a ich dvojročnú dcéru. Všetkých troch z mora zachránili, otec však neskôr zomrel v nemocnici a jeho dcéra je hospitalizovaná vo vážnom stave.

Na pobreží Essexu na východe Anglicka zahynul windsurfista rovnako po prevoze do nemocnice. V juhoanglickom grófstve Dorset už záchranári nedokázali pomôcť mužovi v rozbúrenom mori a pri ostrove Jersey v Lamanšskom prielive neskôr zachraňovali ženu, ktorá tiež zomrela v nemocnici, vyplýva z informácií stanice BBC.
 

Viac o téme: MoreBritániaVlny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu