Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Podozrivý neuposlúchol výzvu polície, tá začala strieľať: Muž je v kritickom stave

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRUSEL - Podozrivý muž, ktorého v pondelok večer v centre mesta Gent postrelila polícia, keď po prestrelke odmietol zložiť zbraň, je v kritickom stave. Oznámila to dnes belgická prokuratúra. K incidentu došlo v pondelok okolo 18.00 h. Doteraz neznámeho muža polícia zasiahla do oblasti nôh a brucha po tom, ako neuposlúchol výzvu, aby zložil zbraň, a naďalej "kládol odpor".

Polícia zasiahla po upozornení na ozbrojeného muža prechádzajúceho sa v uliciach mesta. Po prestrelke časť centra uzavreli. Prokuratúra krátko po incidente vyvrátila podozrenia o teroristickom pozadí útoku. "Neexistuje nijaký náznak, že ide o teroristický útok," uviedla hovorkyňa prokuratúry z Gentu Julie Van Hoorebeková.

Prokuratúra dnes v správe pre médiá oznámila, že muž zasiahnutý policajtmi je stále v kritickom stave. Jeho totožnosť úrady zatiaľ neprezradili a hneď po prestrelke bol prevezený do nemocnice.  Belgická polícia je v stave zvýšenej pohotovosti po teroristických úrokoch z 22. marca, ktoré zasiahli letisko a stanicu metra v Bruseli.

Viac o téme: PostrelenieGent
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu