Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

PRÁVE TERAZ Ďalší brutálny útok vo vlaku: Rakúsko v strachu, útočník pobodal dvoch ľudí!

Vlak, v ktorom muž ráno útočil. Zobraziť galériu (2)
Vlak, v ktorom muž ráno útočil. (Zdroj: vol.at)

VIEDEŇ - Po hororovom útoku mladého extrémistu v nemeckom vlaku môže o krvavom ataku na koľaji hovoriť aj Rakúsko. V utorok ráno napadol nožom dvoch cestujúcich 60-ročný muž. Podľa vyšetrovateľov ide už o tretí útok vo vlaku za mesiac.

Vlakmi sa šíri strach a hrôza. Po tom, ako bolo Nemecko terčom niekoľkých útokov zo strany  fanatikov či psychicky chorých ľudí, sú aj iné okolité európske krajiny citlivejšie na hrozbu. Motív útoku 60-ročného Nemca vo vlaku smerujúceho do stanice Bregenz, pri ktorom dve obete utrpeli zranenia, je doposiaľ neznámy.

Krvavá dráma priamo na ulici: Na Cypre dobodali dovolenkárov, jeden (†22) z nich je mŕtvy!

Nemec podľa rakúskych médií útočil okolo pol siedmej ráno s nožom v ruke. Polícii sa ho podarilo zatknúť na vlakovej stanici Sulz-Röthis a podľa doterajších informácií ide zrejme o duševne chorého. Obeťami útoku sú dvaja mladíci vo veku 17 a 19 rokov, ktorí utrpeli vážnejšie zranenie. Ľahko zranený mal byť aj 22-ročný mladík, ktorý pri zatýkaní pomáhal polícii. Starší z mladíkov mal utrpieť zranenia v oblasti chrbta a brucha, mladšieho útočník porezal na krku.

Útočníka priamo vo vlaku zatkli dvaja policajti, ktorí museli použiť slzotvorný sprej, keďže kládol silný odpor. Oboch zranených, ktorých útočník zasiahol do brucha, chrbta a krku, následne previezli do nemocnice.

Rakúske orgány vylúčili súvislosť medzi dnešnou udalosťou vo Vorarlbersku a sobotňajším útokom v priľahlej časti Švajčiarska, kde 27-ročný muž použil proti cestujúcim nôž a horľavinu. Útočník, ako aj 34-ročná žena neskôr v nemocnici podľahli zraneniam. Švajčiarska polícia zatiaľ nezistila motív sobotného útoku, nepredpokladá však, že by išlo o teroristický čin.

Foto: reprofoto VOL.at
Zobraziť galériu (2)
Foto: reprofoto VOL.at  (Zdroj: vol.at)

Viac o téme: NôžVlakútok Rakúsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu