Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Polícia nasadila tvrdý úder: Rozložili pašerácky gang a zhabali vyše tonu hašišu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VARŠAVA - Vyše 1000 kilogramov hašiša zhabala polícia počas spoločnej operácie v Španielsku, Poľsku, Dánsku a Francúzsku, pričom zatkla 21 osôb. Cieľom akcie bolo rozloženie pašeráckeho gangu, napísala agentúra Reuters s odvolaním sa na dnešné vyhlásenie poľských a španielskych úradov.

Vodcovia gangu boli zatknutí počas zásahov koordinovaných Europolom v juhošpanielskych mestách Marbella, Estepona a Lebrija. Medzi zadržanými je 12 Poliakov, sedem Španielov a dvaja Ukrajinci. "Spočiatku sme si mysleli, že gang operoval iba v Španielsku, neskôr sa však ukázalo, že bol aktívny v celej Európe, pričom drogy pašoval do Škandinávie či Británie," vyhlásil šéf poľskej polície Jaroslaw Szymczyk.

"Tento veľký úspech by nebol možný bez spolupráce Europolu, poľských a španielskych policajných zložiek, ako aj polície z ďalších krajín," uviedol riaditeľ úseku Europolu pre organizovaný zločin Michael Rauschenbach. Podozrivý vodca skupiny si v Poľsku odsedel trest za účasť v tamojšej zločineckej skupine Pruszkow, ktorá sa zaoberala vydieraním, pašovaním drog a alkoholu, únosmi a vraždami.

Viac o téme: DrogyPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu