Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Medzinárodný festival Sziget prilákal v nultý deň množstvo záujemcov: Čakali zhruba hodinu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BUDAPEŠŤ - Dvadsať minút musel čakať dav ľudí len na to, aby sa cez preplnený K-most dostal na budapeštiansky Starobudínsky ostrov, kde sa dnes koná nultý deň 24. ročníka medzinárodného festivalu Sziget. Podľa spravodajského servera Index.hu postupovala masa návštevníkov k vstupnej bráne priebežne a v dobrej nálade.

Celkový čas čakania prichádzajúcich, do ktorého treba zarátať aj kontrolu vstupeniek a batožiny, predstavoval zhruba hodinu. Práve v dnešný deň je na programe najväčší ťahák tohtoročného festivalu - vystúpenie speváčky a skladateľky Rihanny z Barbadosu. Cez H-most bolo čakanie kratšie.

Stredu, ktorá bola mínus prvým dňom, poznačilo nepriaznivé daždivé počasie, ktoré však neodradilo návštevníkov. Miesta niektorých stredajších programov organizátori kvôli počasiu zmenili, uviedol server globoport.hu.

Polícia v stredu predviedla štyroch návštevníkov ostrova a jeho okolia. Z nich dvaja muži, Maďar a Talian, mali pri sebe drogy. Ďalší predvedený Budapešťan zámerne prevrátil reproduktor. Švajčiar chcel ukradnúť alkohol a dokonca napadol personál, ktorý mu v tom chcel zabrániť.

Festival Sziget, ktorý ponúka priestor aj opere, divadlu, cirkusu, múzeám, výtvarníkom, ale aj milovníkom športu, bol v rokoch 2011 a 2014 vyhlásený za najlepší veľký festival v Európe. Návštevníkov do 17. augusta čaká vyše 1500 programov.

Viac o téme: FestivalSzigetBudepešť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu