Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Francúzsko trápia obrovské lesné požiare: S ohňom bojuje takmer dvetisíc hasičov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MARSEILLE - Viacero lesných požiarov vypuklo v priebehu stredy na území južného Francúzska. Pri hasení plameňov sa zranili štyria požiarnici, traja z nich vážne. Oznámilo to v stredu večer francúzske ministerstvo vnútra, citovala ho agentúra Reuters.

S ohňom v oblasti bojuje približne 1800 hasičov, ktorým pomáhajú aj viaceré lietadlá, povedal pre spravodajskú televíznu stanicu BFM TV francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve. Dodal, že mobilizovaných v oblasti bolo zároveň asi 400 policajtov. 

Požiare doposiaľ pohltili plochu s rozlohou približne 2000 hektárov a hasičom sa ich zatiaľ pod kontrolu dostať nepodarilo, spresnil v stredu večer Cazeneuve. Jeden z požiarov sa dostal do nebezpečnej blízkosti mesta Fos-sur-Mer vzdialeného približne 40 kilometrov severozápadne od Marseille, ktoré je sídlom viacerých petrochemických závodov. 

K šíreniu požiarov, ktoré sprevádza hustý dym viditeľný v celej oblasti, momentálne značne prispieva silný vietor. Väčšina stredajších odletov z letiska Marseille-Provence mala pre požiare výrazné meškanie a mnohé aj celkom zrušili, dodáva Reuters s odvolaním sa informácie zverejnené na webovej stránke letiska. 

Viac o téme: PožiareFrancúzsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu