Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Pracovník OSN vraj zneužil svoju funkciu: Obvinili ho z napomáhania hnutiu Hamas v pásme Gazy

Ilustračné foto
Ilustračné foto

JERUZALEM - Izraelské úrady zatkli palestínskeho zamestnanca Organizácie Spojených národov v Gaze a obvinili ho zo zneužitia funkcie na pomoc fundamentalistickému hnutiu Hamas, ktoré spravuje teritórium pásma Gazy, píše agentúra AP.

Wahíd Burš pracoval ako inžinier pre Rozvojový program OSN (UNDP) od roku 2003. Izraelská bezpečnostná služba Šin Bet doplnila, že obvinenie voči 38-ročnému mužovi vzniesli dnes. Burš pripustil, že zdroje UNDP použil na vybudovanie móla pre námorné sily Hamasu. Podľa Šin Betu sa tiež priznal, že podriadených manažérov presvedčil, aby spomedzi všetkých obydlí zničených v ozbrojených konfliktoch s Izraelom uprednostňovali rekonštrukciu takých domov, ktoré sa nachádzali v oblastiach obývaných príslušníkmi Hamasu.

Izrael tiež obvinil ďalšieho nemenovaného manažéra charitatívnej organizácie World Vision z údajného tunelovania miliónov dolárov. Za ukradnuté prostriedky sa mali budovať pašerácke tunely hnutia Hamas, kupovať zbrane a stavať vojenské základne pre týchto militantov.

Viac o téme: OSNGazaHamas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu