Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Mysleli si, že prebieha teroristický útok: VIDEO Paniku spôsobili tri Nemky, zranilo sa 11 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: YouTube)

MADRID - Päť mladých Nemiek zadržala dnes na krátky čas španielska polícia po tom, čo nimi zorganizovanú spontánnu akciu, známu ako flash mob, považovali ľudia v utorok popoludní v preplnenom centre katalánskeho letoviska Castell-Platja d'Aro omylom za teroristický útok.

Polícia podozrieva síce Nemky - turistické sprievodkyne - z trestného činu narušenia verejného poriadku, prepustila ich však na slobodu, informovali dnes španielske i nemecké médiá, ako aj agentúry MTI a DPA. 

K omylu došlo po tom, čo skupina okolo 200 ľudí na promenáde predstierala, že obdivovatelia a paparazzovia prenasledujú dve celebrity. Viacerí sa domnievali, že videli v ich rukách zbrane a v panike opúšťali promenádu. Pri hromadnom úteku utrpelo zranenia 11 ľudí, všetkých ošetrili v okolitých nemocniciach.

Fáma sa rýchlo rozniesla po letovisku a polícia zaznamenala viac ako 100 volaní na núdzovú linku. Účastníci v nich ohlasovali teroristickú akciu či dokonca streľbu. Španielskym úradom sa až po niekoľkých hodinách podarilo situáciu objasniť a upokojiť miestnych občanov i turistov. Katalánsky premiér Carles Puigdemont prostredníctvom jednej zo sociálnych sietí reagoval slovami: Existujú vtipy, ktoré sú neprípustné.

Viac o téme: Teroristický útokNemky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu