Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Hračkárstvo museli okamžite uzavrieť a evakuovať: V prevádzke sa našiel podozrivý predmet

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

KLAGENFURT - Podozrivý predmet, kvôli ktorému v piatok v neskorých popoludňajších hodinách evakuovali a uzavreli predajňu s hračkami v Klagenfurte, zanechal v prevádzke zatiaľ neznámy zlodej.

Prvý privolaný pyrotechnik zistil, že v balíčku prelepenom lepiacou páskou, sa nachádzajú nešpecifikované elektronické súčiastky a káble. V reakcii na tento poznatok sa na cestu do korutánskej metropoly vydali z Viedne špecialisti rezortu vnútra.

Práve oni potom s pomocou špeciálneho robota zistili, že v balíček je vlastne určený na veci ukoristené pri krádežiach v obchodných prevádzkach. Je možné, že v danej predajni ktosi vyrušil zlodeja a ten tašku zanechal v skladových priestoroch hračkárstva. Informácie priniesol dnes rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.

V Klagenfurte došlo v uplynulých dvoch týždňoch opakovane k bombovým poplachom alebo evakuácii nákupných centier pre obavy z úniku chemikálií. Zatiaľ nevedno, kto stál napríklad za anonymným telefonátom, kvôli ktorému došlo k narušeniu plynulosti železničnej dopravy na miestnej Hlavnej železničnej stanici minulý týždeň v utorok.

Viac o téme: HračkárstvoKlagenfurt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu