Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Súd rozhodol o krádeži v Banskej Bystrici: Otec a syn si posedia tri roky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BANSKÁ BYSTRICA – Otec a syn Pustajovci z Banskej Bystrice priznali podiel na lúpeži 30 eur. Senát Okresného súdu v Banskej Bystrici otca Slavomíra Pustaja poslal do väzenia na tri roky, synovi Petrovi uložil tiež tri roky, ale s podmienečným odkladom výkonu trestu na skúšobnú dobu tri roky. Rozsudok je právoplatný, prokurátor i obžalovaní sa odvolania vzdali.

Lúpež v októbri 2014 na Striebornom námestí v Banskej Bystrici inicioval v súčasnosti už nebohý Vladimír Boroš. Ten pristúpil k 68-ročnému Antonovi a žiadal, aby mu dal peniaze, pretože dostal dôchodok. Keď Anton odmietol, Boroš ho udrel do tváre a do zadnej časti tela. Vtedy mu Peter Pustaj vykrútil ruku a otec Slavomír siahol Antonovi do vrecka po peňaženku, z ktorej vybral 30 eur.

Anton bol istý čas susedom Pustajovcov. Proti Pustajovcom svedčila okrem Antona aj jeho priateľka Eva. Spočiatku obaja Pustajovci tvrdili, že nič nespáchali. V závere pojednávania však zmenili názor a útok priznali. Zároveň sa ospravedlnili Antonovi, ktorý nechcel ani náhradu škody, ani aby bývalých susedov súd potrestal. Anton povedal, že bol triezvy, lebo nepije. Pustajovci s iniciátorom prepadu však mali vypité. Preto súd uložil mladšiemu Pustajovi obmedzenie, že v skúšobnej lehote nesmie piť alkoholické nápoje. 

Viac o téme: OtecKrádežSynOdsúdenieBanská Bystrica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu