Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Hrdina, ktorý sa obetoval, či zdrvený otec: Smutné príbehy mníchovských obetí

Ľudia smútiaci nad obeťami mníchovského masakru Zobraziť galériu (4)
Ľudia smútiaci nad obeťami mníchovského masakru (Zdroj: SITA)

MNÍCHOV - Mníchovské vyčíňanie iba osemnásťročného Aliho Davida Sonbolyho z piatkového večera malo nakoniec deväť obetí. Až osem z nich malo menej ako 20 rokov a svoj život mali stále iba pred sebou.

Hussein Daitzik, 17-ročný mladík, neváhal ani sekundu, odsotil svoju sestru, aby ju zachránil a dostal dve rany do chrbta. Okrem spomínanej sestry mal ešte jedného súrodenca. Keď sa jeho otec dozvedel, čo sa udialo, dostal infarkt a museli ho odviezť do nemocnice. Hussein počas streľby šialenca nakupoval, pretože sa s rodinou chystali na dovolenku do rodného Grécka.

Hussein Daitzik
Zobraziť galériu (4)
Hussein Daitzik  (Zdroj: Facebook)

Prvou identifikovanou obeťou bol Dijamant Zabergja (†21), mladík kosovsko-albánskeho pôvodu, ktorý si v čase útoku chcel spolu s kamarátom kúpiť nejaký nápoj a vychutnať si ho. Žiaľ, útočník začal strieľať iba dva metre od nich. Zatiaľ čo Dijamantovmu kamarátovi sa podarilo utiecť, on také šťastie nemal. Jeho smrť potvrdil na Facebooku otec Naim, ktorý sa zdrvený neskôr objavil aj na mieste činu s fotografiou svojho syna a kyticou.

Naim Zabergja, otec jednej z obetí
Zobraziť galériu (4)
Naim Zabergja, otec jednej z obetí  (Zdroj: Twitter)

Smutne skončilo pátranie po Armele Daitzik (†14). Dievčinu zúfalo hľadal jej brat Arbnor, no v sobotu ráno mohol obávajúcej sa rodine a priateĺom oznámiť iba smutnú správu. Spolu s Armelou zahynuli aj jej dvaja priatelia tureckého pôvodu, Can Leyla (†14) a Selcuk Kilic (†15).

Obeťou útoku sa stal aj 18-ročný Guiliano Kollmann. "Bol to úplne normálny, vtipný chalan. Nikto proti nemu nič nemal," spomína známy. Rodinná priateľka Susanne sa cítila hrozne. "Je to tak šokujúce. Všetky tieto matky a otcovia, ktorís stratili svoje deti. A aj ja som matka."

Pamätník Guiliana Kollmana
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter)

Viac o téme: ObeteStreľbaútok Mníchov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu