Sobota15. jún 2024, meniny má Vít, zajtra Bianka, Blanka

Britský poslanec v NR SR: Občania EÚ budú mať v Británii férové zaobchádzanie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LONDÝN/BRATISLAVA – Británia ostáva aj po referende o vystúpení z EÚ súčasťou Európy, pričom občania únie budú mať v Británii férové zaobchádzanie, lebo to platí aj o britských občanoch na druhej strany barikády. Na konferencii predsedov výborov pre európske záležitosti parlamentov členských krajín EÚ (COSAC) to dnes na pôde Národnej rady SR vyhlásil predseda eurovýboru Dolnej komory britského parlamentu William Cash.

"Aj keď nebudeme súrodenci, ostaneme bratrancami a sesternicami. Stále sme Európania, aj keď odchádzame z EÚ. Na výsledkoch referenda sa už nič nezmení, ďalšie referendum nebude. Pracujeme veľmi tvrdo na brexite," oznámil Cash.

Podľa jeho slov v Británii po referende nenastal žiaden armagedon. "Akciové trhy opäť stúpli. V zásade si myslíme, že z hľadiska perspektívy Veľkej Británie máme veľmi pozitívny výhľad," povedal.

Cash zdôraznil, že Británia pokračuje v spoločnej obrane v rámci NATO, Briti sú len trošku sklamaní Európskou úniou. "Občania takto rozhodli a som vďačný všetkým, ktorí sa k tomu stavajú s rešpektom," dodal.

Viac o téme: ReferendumBritániaEurópska únia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu