Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Obeť teroristov v Turecku: Rodine poslal odkaz s posolstvom, o pár minút bol mŕtvy!

(Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Chcel dať iba vedieť priateľom, že žije a je v poriadku. Nakoniec to skončilo úplne opačne. Krvavé útoky na istanbulskom letisku si vyžiadali doteraz takmer 50 mŕtvych. Teraz sa objavujú príbehy obetí, z ktorých mrazí. Jednou z nich je aj Abdulhekim Buğda.

Muž tesne pred pristávaním na istanbulskom letisku dal na Facebooku vedieť známym a rodine, že je v poriadku. Facebook aktivoval túto aplikáciu práve pre prípady ohrozenia na živote či v smrteľnom nebezpečenstve. Vyzerá to tak, že Abdulhekim ju aktivoval a na jeho profile sa zjavilo upozornenie, že je v poriadku.

Ako sa ukázalo neskôr, mladý muž bol medzi obeťami samovražedných atentátnikov. Turecké médiá priniesli aj spoveď jeho brata. Ten priznal, že videl na Facebooku odkaz, že je v poriadku. No onedlho sa ho zmocnila hrôza, keď sa dopočul, že je potrebné ho hľadať, informujú turecké médiá.

Abdulhekim Buğda
Zobraziť galériu (1)
Abdulhekim Buğda  (Zdroj: Facebook)

Aplikácia funguje tak, že keď sa nachádzate na životu nebezpečnom mieste, stlačíte tlačidlo ôsom v poriadku". Tento signál sa následne zobrazí priateľom na Facebooku.

Na najmenej 41 stúpol počet obetí na životoch, ktoré si vyžiadal utorňajší teroristický útok na Atatürkovom letisku v tureckom Istanbule. Oznámil to dnes podľa agentúry DPA istanbulský guvernér Vasip Šahin. Dodal, že zranenia utrpelo prinajmenšom ďalších 239 ľudí, z ktorých už 109 prepustili z nemocnice. Podľa nemenovaného tureckého predstaviteľa nie sú v bilancii obetí započítaní traja samovražední bomboví atentátnici, zrejme teroristi z extrémistickej organizácie Islamský štát (IS).

Viac o téme: LetiskoTureckoIstanbulAtaturk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu