Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Počasie v Európe zabíja: V Poľsku dnes prišli o život traja ľudia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

VARŠAVA - Traja ľudia prišli o život a viacero ďalších vyviazlo so zraneniami v dôsledku búrok sprevádzaných prudkým nárazovým vetrom, ktoré dnes zasiahli časti Poľska.

Zatiaľ najväčšie materiálne škody hlásia z Mazovského, Malopoľského a Sliezskeho vojvodstva. Vo Varmsko-mazurskom vojvodstve došlo k narušeniu plynulosti dopravy. Hasiči, ktorí už do skorých popoludňajších hodín dostali tisíce žiadostí o pomoc, majú vo väčšine prípadov do činenia s vyvrátenými, zlomenými stromami. Vyplýva to z informácií, ktoré priniesla spravodajská televízia TVB24.

Jedna z obetí prišla o život v motorovom vozidle, na ktoré v Zgierze v Lodžskom vojvodstve spadol vyvrátený topoľ, ďalšie osoby zahynuli v Kujavsko-pomoranskom a Mazovskom vojvodstve pod časťami objektov. V nemocnici v Zakopanom sú v starostlivosti lekárov matka s troma deťmi vo veku dva, tri a päť rokov, ktoré poranil konár stromu.

Kým traja z pacientov utrpeli iba ľahké zranenia, dvojročné dievčatko je v ohrození života. Zo Zakopaného prišli aj správy o požiari v dôsledku vyvrátenia stĺpu energetického vedenia či odviatej streche jednej z miestnych škôl.

Viac o téme: SmrťPoľsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu