Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Známa švédska telekomunikačná spoločnosť plánuje prepúšťanie: Veľké škrty v nákladoch

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

ŠTOKHOLM - Švédsky výrobca telekomunikačných zariadení Ericsson plánuje počas leta prepustiť tisíce zamestnancov. Spoločnosť navyše pre útlm na trhu zvažuje ďalšie veľké škrty nákladov. Informovali o tom v utorok švédske noviny Svenska Dagbladet.

Ericsson odmietol informácie komentovať. Potvrdil však, že je na dobrej ceste, aby do roku 2017 dosiahol skôr oznámené ročné úspory nákladov vo výške 9 mld. švédskych korún (SEK) v porovnaní s úrovňou z roku 2014. Ericsson na konci prvého štvrťroku zamestnával vyše 115 tisíc pracovníkov, pričom na konci minulého roka to bolo o tisíc viac. Podľa švédskych novín spoločnosť plánuje toto leto prepustiť 3 až 4 tisíc zamestnancov a neskôr môžu odísť ďalšie tisíce pracovníkov. 

Švédska spoločnosť s vedúcim postavením na trhu s mobilnou infraštruktúrou zápasí s problémami pri dosahovaní rastu v danom odvetví, keďže väčšina najnovšej generácie sietí je už najmä v hospodársky vyspelých krajinách vybudovaná. Po tom, čo štvrťročný zisk a tržby spoločnosti nenaplnili očakávania, Ericsson uviedol, že v dôsledku spomalenia trhu v Európe a v Latinskej Amerike podstúpi ďalšie znižovanie nákladov. Nespresnil však, aké veľké budú. 

Viac o téme: PrepúšťanieEricssonŠvédsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu