Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Smrtiaci nálet na sýrske trhovisko: Najmenej 27 mŕtvych, medzi nimi i matka s deťmi

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

IDLIB - Najmenej 27 ľudí vrátane štyroch detí zahynulo dnes pri sérii náletov, ktoré zasiahli trhovisko a obytný dom v severozápadnej sýrskej provincii Idlib ovládanej povstalcami. Informovalo o tom Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR), citovala ho agentúra AP.

SOHR, ktoré sa opiera o výpovede tamojších aktivistov, uviedlo, že prinajmenšom 21 ľudí zahynulo pri náletoch na mesto Idlib, z ktorých jeden zasiahol aj tamojšie trhovisko. Ďalší nálet zasiahol podľa SOHR obytný dom v neďalekom meste Maarrat an-Numán, pričom usmrtil šesť ľudí vrátane matky a jej štyroch detí.

Ďalší aktivisti z Miestnych koordinačných výborov v Sýrii (LCCSyria) a tamojšia domobrana nazvaná Biele prilby, ktoré pôsobia v povstaleckých oblastiach, uviedli, že pri dnešných náletoch v meste Idlib zahynulo prinajmenšom 30 ľudí a desiatky ďalších utrpeli zranenia. Obe organizácie zároveň vyjadrili presvedčenie, že nálety vykonalo Rusko, ktoré od septembra 2015 letecky útočí na pozície islamistických militantov. Provinciu Idlib ovládajú skupiny sýrskych povstalcov vrátane Frontu an-Nusra napojeného na teroristickú sieť al-Káida.

Viac o téme: SýriaIdlib
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu