Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Metropolou otriasla mohutná explózia: Zázračný dôvod, prečo nikto nezomrel!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BEJRÚT - Mohutná explózia otriasla včera centrálou jednej z hlavných libanonských bánk v metropole Bejrút. Vzhľadom na večernú hodinu a prebiehajúce oslavy ramadánu sa však výbuch zaobišiel bez obetí na životoch. Podľa rôznych informácií utrpeli menšie zranenia jeden až dvaja ľudia.

Terčom útoku sa stalo sídlo banky BLOM v blízkosti luxusnej nákupnej štvrte Verdun. Podľa prvých zistení tam zrejme vybuchla 15-kilogramová nálož ukrytá v kvetinovom záhone. Poškodená bola sklenená fasáda budovy a niekoľko áut v okolí, uviedla agentúra DPA.

K explózii došlo len niekoľko minút po tom, ako moslimovia v Bejrúte zasadli k večeri prerušujúcej každodenný pôst, ktorý je súčasťou posvätného islamského mesiaca ramadán. Ulice v okolí banky boli preto takmer prázdne. V budove sa taktiež nenachádzali zamestnanci, keďže nedeľa je v Libanone voľným dňom.

Bombové útoky v Bejrúte z posledných rokov majú na svedomí sunnitské extrémistické skupiny, napríklad Daeš. Banka BLOM v poslednom čase v súlade so želaním USA zrušila viacero účtov, ktoré patrili osobám podozrivým z kontaktov s libanonským militantným hnutím Hizballáh.

Viac o téme: ExplóziaLibanonBejrút
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu