Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Hrôzostrašná nehoda autobusu blízko Viedne: Žiaci zažili horor, učiteľka je vo vážnom stave

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

GRAZ - Päť ľudí dnes utrpelo zranenia pri zrážke autobusu vezúceho na výlet školákov z dolnorakúskeho okresu Viedenské Nové Mesto a menšieho nákladného vozidla z ČR, ku ktorej došlo na ceste medzi Mandlingom a Schladmingom v rakúskej spolkovej krajine Štajersko. Informoval o tom rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.

Príčiny zrážky, ku ktorej nedošlo čelne, aj keď obe vozidlá smerovali opačným smerom, sú predmetom vyšetrovania. Najvážnejšie zranenia, otvorenú traumu v hrudnej oblasti, utrpela 50-ročná učiteľka. Zranili ju časti železnej nadstavby nákladného priestoru vozidla, ktoré prenikli cez čelné sklo autobusu.

Zdravotný stav ženy, ktorú vrtuľník záchrannej služby prepravil do nemocnice v Salzburgu, označili lekári za veľmi vážny. Zranenú, ktorá bola počas prevozu v bezvedomí, uviedli do umelého spánku. Ľahké zranenia utrpeli dve deti - desaťročný chlapec a 12-ročné dievča. Oboch previezli do nemocnice v Schladmingu.

Zranenia nešpecifikovaného charakteru utrpel aj 63-ročný vodič autobusu. Piatym zraneným je 30-ročný hasič, ktorý si poranil ruku pri prácach na mieste nešťastia v štajerskom okrese Liezen. Naopak, 52-ročný český vodič nákladného vozidla vyviazol bez ujmy na zdraví. Cestu polícia dočasne uzavrela v oboch smeroch a tvoriace sa kolóny presmerovala na obchádzkové trasy.

Viac o téme: AutobusNehodaRakúsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu