Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Hrozivý incident pri najväčšom cvičení NATO: VIDEO Vojak zoskočil, ale padák sa mu neotvoril

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Veľké vojenské cvičenie Anakonda sprevádza smola. Po tragickom incidente sa udiala ďalšia hrozivá udalosť. Pri zoskoku z lietadla sa jednému z vojakov nechcel otvoriť padák.

Udalosť sa stala v Poľsku, kde vojaci cvičia. V utorok okolo tretej hodiny poobede bol na programe zoskok s padákom z výšky okolo 400 až 500 metrov nad zemou. Vojak, ktorému sa nechcel otvoriť padák, bol poľskej národnosti, informujú tamojšie médiá. Na videu je vidno ako spomedzi ostatných vojakov začína mať problémy a rýchlo klesá dole.

Našťastie, vojak nespanikáril a predtým ako dopadol na zem otvoril záložný padák. Tento incident neboj ojedinelý. Predvčerom prišiel o život jeden človek a druhý sa ťažko zranil. Frekventovaná diaľnica A18 v poľskom Dolnom Sliezsku bola v smere na poľsko-nemecké štátne hranice na niekoľko hodín zablokovaná po tragickej dopravnej nehode, pri ktorej jedna osoba utrpela smrteľné a druhá ťažké zranenia.

Hrozivý incident pri najväčšom
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube)

V oboch prípadoch išlo o členov posádky civilného osobného automobilu, ktorý sa zrazil s cisternovým vozidlom ozbrojených síl USA, zúčastňujúcim sa na rozsiahlych manévroch Severoatlantickej aliancie Anakonda 2016.

Hrozivý incident pri najväčšom
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube)

Osobný automobil vrazil do vojenského, za volantom ktorého sedela americká vojačka. Tá vyviazla bez ujmy na zdraví. Vyplýva to z informácií spravodajskej televízie TVN24. Orgány prokuratúry teraz zisťujú okolnosti, ktoré viedli v čase návratu armádnej kolóny z cvičného priestoru v Świętoszówe k tragickej kolízii, a preverujú, či nedošlo k pochybeniu pri zabezpečení presunu vojakov a ich techniky.

Cvičenie kvôli Rusku

Približne 2000 vojakov NATO z USA, Veľkej Británie a Poľska uskutočnilo dnes cvičný výsadok, ktorý bol súčasťou najväčšieho cvičenia na území Poľska od konca roka 1989. Tohtoročné cvičenie NATO s názvom Anakonda 2016 je reakciou na potenciálnu hrozbu zo strany Ruska. Desiatky amerických vojakov a vojenských vozidiel pristáli vo výcvikovom stredisku na okraji poľského mesta Toruň. Vojenskou misiou v poľskom meste bolo zabezpečiť ochranu mosta na rieke Visla.

Na medzinárodnom cvičení sa zúčastní celkovo asi 31.000 vojakov z 19 členských krajín NATO a z piatich partnerských krajín. Tí budú cvičiť a testovať spoločnú reakciu na hrozby nielen na zemi, ale aj na mori a vo vzduchu. Cvičenie potrvá do konca júna.

Viac o téme: PadákNATOPoľskoParašutistaAnakonda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu